top of page
  • Yazarın fotoğrafıHer Şey Yerli Yerinde Bodrum' da

Doğal Temizlik


Asıl konuya girmeden önce neden bu bloğu oluşturduğumu ve öneriler gibi paylaşımlar yaptığımı paylaşmak istiyorum. Tek nedeni bilgileri sizinle paylaşmak değil aslında bildiğimiz ama "hadi" denmesi gereken konular olması. Tek amacım sizlere ve kendime hatırlatma yapmak ve motivasyon vermektir :) Evett..

Aslında çok temiz sandığımız ama ara sıra ilgi isteyen çamaşır makinelerimizden bahsetmek istiyorum. Ben bir süredir sıvı çamaşır ve bulaşık deterjanı kullanıyorum. Bir nebze daha rahat hissediyorum. Deterjan gözünü sadece yumuşatıcı için açıyorum. Ve yine de deterjan kalıntıları ve küfler oluşuyor. Bu nedenle ara sıra temizleme aşamalarından birincisi olan deterjan gözünü çıkarıp her yerini kontrol etmek gerekiyor. İkincisi olan körük lastiğinde saç, kıl ve kirli su birikiyor. Bu nedenle çok daha sık kontrol edilip, silinmelidir. Hele de benim gibi tüy döken patili çocuklarınız varsa:) Ara sırada son olarak alttaki filtredeki suyu boşaltıp filtreyi çıkarıp içinde para, saç, taş gibi cisimler var mı diye kontrol etmelisiniz. Mesela ben bir ara çamaşır makinemi çok dolduruyormuşum, her yıkamada bir t-shirt fare yemiş gibi çıkıyordu ve parçayı filtrede buluyordum.:)



1. Deterjan gözünü çıkarın, tüm bölümlerine karbonat serpin ve kaynar su dolu olan kova içinde küflerin yumuşaması için bırakabildiğiniz kadar bırakın.

2. Deterjan gözünü çıkarttığınız bölümde de küf veya deterjan kalıntıları varsa içine karbonat serpin ve beyaz sirke ile bekletin.

3. Bulaşık süngeri ve ulaşamadığınız yerler için diş fırçası yardımıyla yumuşamış kirleri ovun ve su ile durulayın.

4. Beyaz sirkeli bir bez ile körük lastiğinin içini/dışını iyice silin.

5. Son olarak çamaşır makinenizi pamuklu ayarında, en yüksek ısıda, deterjan gözlerine koyduğunuz beyaz sirke ve tuz ile boş çalıştırın.


Ellerinize Sağlık:)


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page